Nu in 2022 wil ik graag weer opstarten met tandem- en/of wandelvakanties, met mogelijk een culturele inslag, vanuit Haaksbergen. Ook Duitsland gaat dan hopelijk weer tot de mogelijkheden behoren. Door een vriendin kreeg ik plotseling de ingeving tot een ook voor mij mogelijk compleet nieuwe invulling van 1 of 2 dagen puur in de natuur leven. Wie heeft er interesse??? Is te combineren in een wandel- of tandemweek. Bijna onderaan in de tekst geef ik een korte inhoud van die eventueel mogelijke dag of dagen. Het betreft nu nog puur een idee. Hangt dus echt van jullie interesse af voordat ik verdere stappen onderneem.

Allereerst mijn grootste wens dat het jullie allen goed gaat. Met mij is het prima in mijn woning in Buurse. Bijna elke dag een flinke wandeling in de zeer nabije natuur. Mijn streven is nu de onzekerheden achter me te laten en weer initiatieven te ontplooien. Vanaf heden, 2022, is het alleen nog mogelijk om met  kleine groepen op pad te gaan. Dat houdt in individueel of samen met partner, vriend of vriendin. Tot hooguit 4 personen per groep. Meer deelnemers is niet meer mogelijk. Heb daar mijn persoonlijke reden voor en daar laat ik het bij. Laat mij dus maar weten waar jullie behoeftes liggen. Is het puur individueel of met twee personen dan is er redelijk snel wat te organiseren lijkt me, maar alles in onderling overleg en gelang de mogelijkheden. Met voorrijders en wandelbegeleiders is het een stuk eenvoudiger afspreken wanneer de groepen klein zijn. Hotel Erve Bruggert blijft bij activiteiten in Haaksbergen vooralsnog de thuisbasis. Jullie mogen me bellen, een app sturen of mailen. Wens ons allen een fijn en gezond  jaar en dat we samen mogelijkheden bedenken om er gezellig op uit te trekken. Dat zal voor een ieder een zeer verschillende invulling betreffen. We gaan er samen voor! Hartegroet, Dick.
 

Ook nu in 2022 wil ik de mogelijkheid bieden voor een vakantie voor 1 of 2 personen naar het eiland Kythira (Griekenland) en wel in de maanden mei/juni of september/oktober. Is helaas allemaal in de kinderschoenen blijven staan, maar wie durft het spits af te bijten voor een try-out. In onderling overleg stellen we dan een programma samen met Frank van Weerde. Hij woont al 20 jaren op Kythira en organiseert daar vanuit zijn bedrijf Pyrgos House (www.pyrgoshouse.com) wandel- en avontuurlijke vakanties met daarbij culturele aspecten. Op dat eiland kan er dus mogelijk via mij een tak bijkomen voor de visueel beperkten. Dan nu de 1 of 2 dagen leven in de natuur.  Zie mijn verhaaltje als een mogelijke invulling: Laat ik er vanuit gaan dat het evenement plaats kan vinden op kleine afstand vanaf Erve Bruggert. Overnachten is dan geregeld. Welke dagen het evenement plaats kan vinden laten we afhangen van de organisatoren van dat evenement. De eerste dag zou kunnen bestaan uit kennismaking met producten uit de natuur die eetbaar zijn, kunnen uiteraard ook zogenaamde vergeten groentes bij zitten. Hoe zijn die producten samen tot een heerlijke maaltijd te bereiden en dat allemaal in kookpotten en op open vuur in de natuur. Alles doen we samen: plukken, schoonmaken, snijden, in de kookpot roeren en dan smakelijk opeten. Dit alles midden in de natuur. De mogelijkheid bestaat dat het genoemde programma niet in één dag is af te werken, vandaar ook dat ik twee dagen aangeef. Dit is maar een invulling naar mijn idee. Nogmaals ik wacht eerst op positieve reacties van jullie kant voordat ik verdere initiatieven neem. Ik zou zo zeggen: “neem de uitdaging aan.” Dat doe ik ook. Eens een keer compleet iets anders.


Bestook me via de mail (info@metzichtoppad.nl) met vragen en suggesties over de genoemde onderwerpen.