Nu in 2022 wil ik graag weer opstarten met tandem- en/of wandelvakanties, met mogelijk een culturele inslag, vanuit Haaksbergen. Ook Duitsland gaat dan hopelijk weer tot de mogelijkheden behoren. 

Allereerst mijn grootste wens dat het jullie allen goed gaat. Met mij is het prima in mijn woning in Buurse. Bijna elke dag een flinke wandeling in de zeer nabije natuur. Mijn streven is nu de onzekerheden achter me te laten en weer initiatieven te ontplooien. Vanaf heden, 2022, is het alleen nog mogelijk om met  kleine groepen op pad te gaan. Dat houdt in individueel of samen met partner, vriend of vriendin. Tot hooguit 4 personen per groep. Meer deelnemers is niet meer mogelijk. Heb daar mijn persoonlijke reden voor en daar laat ik het bij. Laat mij dus maar weten waar jullie behoeftes liggen. Is het puur individueel of met twee personen dan is er redelijk snel wat te organiseren lijkt me, maar alles in onderling overleg en gelang de mogelijkheden. Met voorrijders en wandelbegeleiders is het een stuk eenvoudiger afspreken wanneer de groepen klein zijn. Hotel Erve Bruggert blijft bij activiteiten in Haaksbergen vooralsnog de thuisbasis. Jullie mogen me bellen, een app sturen of mailen. Wens ons allen een fijn en gezond  jaar en dat we samen mogelijkheden bedenken om er gezellig op uit te trekken. Dat zal voor een ieder een zeer verschillende invulling betreffen. We gaan er samen voor! Hartegroet, Dick.
 

Vanaf 2023 wil ik de mogelijkheid bieden voor een vakantie voor 1 of 2 personen naar het eiland Kythira (Griekenland) en wel in de maanden mei/juni of september/oktober. Is helaas in de kinderschoenen blijven staan, maar wie durft het spits af te bijten voor een try-out. In onderling overleg stellen we dan een programma samen met Frank van Weerde. Hij woont al 21 jaren op Kythira en organiseert daar vanuit zijn bedrijf Pyrgos House (www.pyrgoshouse.com) wandel- en avontuurlijke vakanties met daarbij culturele aspecten. Op dat eiland kan er dus mogelijk via mij een tak bij komen voor de visueel beperkten. 


Bestook me via de mail (info@metzichtoppad.nl) met vragen en suggesties. Bellen mag ook.