Ik wil dit jaar, 2021, graag weer voorzichtig opstarten met tandem- en/of wandelvakanties, met mogelijk een culturele inslag, vanuit Haaksbergen. Hier onder volgt de mail die ik gestuurd heb naar alle Nederlandse slechtzienden en blinden die al eens deelgenomen hebben aan de weken of daarvoor belangstelling hebben getoond: 

Allereerst mijn grootste wens dat het jullie allen goed gaat. Met mij is het prima in mijn nieuwe huurhuis in Buurse. Bijna elke dag een flinke wandeling in de zeer nabije natuur. Ik val maar direct met de deur in huis n.a.v. een vraag die me vorige week gesteld is t.a.v. mogelijke tandemactiviteiten dit jaar. Wat mij betreft kunnen die beperkt plaatsvinden al naar gelang de regels die de overheid ons oplegt en respect naar hoe een ieder er mee om wenst te gaan. Naast het tandemen is ook wandelen mogelijk. Bij beide activiteiten is het mogelijk culturele aspecten op te nemen. Echter heb ik besloten dat ik vanaf 2021 alleen nog maar kleine groepen wil bedienen. Dat houdt in individueel of samen met partner, vriend of vriendin. Tot hooguit 4 personen per groep. Verder ga ik niet meer. Heb daar mijn persoonlijke reden voor en daar laat ik het bij. Laat mij dus maar weten waar jullie behoeftes liggen. Is het puur individueel of met twee personen dan is er redelijk snel wat te organiseren lijkt me, maar alles in onderling overleg en gelang de mogelijkheden. Met voorrijders en wandelbegeleiders heb ik nog geen contacten gelegd. Ik laat dat van jullie reacties afhangen. Bij Hotel Erve Bruggert wil ik binnenkort eens informeren naar de mogelijkheden. Ook zij hebben het momenteel niet makkelijk. Jullie mogen me bellen, een app sturen of mailen. Wens jullie in ieder geval allemaal een mooie zomer en dat er mogelijkheden zijn om er op uit te trekken. Dat zal voor een ieder zeer verschillend zijn. Hartegroet, Dick.
 

Daarnaast ligt er vanaf 2022 de mogelijkheid voor een vakantie voor 1 of 2 personen naar het eiland Kythira (Griekenland) en wel in de maanden mei/juni of september/oktober. Staat allemaal nog in de kinderschoenen maar wie bijt het spits af voor een try-out. In onderling overleg stellen we dan een programma samen met Frank van Weerde. Hij woont al 18 jaren op Kythira en organiseert daar vanuit zijn bedrijf Pyrgos House (www.pyrgoshouse.com) wandel- en avontuurlijke vakanties met daarbij culturele aspecten. Op dat eiland kan er dus mogelijk via mij een tak bijkomen voor de visueel beperkten en blinden.


Bestook me via de mail (info@metzichtoppad.nl) met vragen en suggesties over de genoemde onderwerpen.